Iktisat okuyan mali müşavir olabilir mi

Üniversitelerin işletme, iktisat, maliye, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, ekonometri, çalışma ekonomisi, siyaset bilimi, ekonomi, bankacılık ve sermaye piyasası, bankacılık ve finans lisans bölümlerinden mezun olan kişiler mali müşavir olabilirler.Sep 10, 2020

İktisat mezunu nasıl mali müşavir olur?

Mali müşavir olmak için üniversitelerin hukuk, siyasal bilimler, iktisat, maliye, muhasebe, işletme, bankacılık ve kamu yönetimi gibi bölümlerinde okumak gerekir. Mesleki yeterlilik sınavından sonra üç sene staj eğitimi görülmelidir. Eğitim ve staj sürecinin ardından mesleğe girilebilir.

Hangi bölüm mezunları mali müşavir olabilir?

Üniversitelerin Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Maliye, Muhasebe, Hukuk, İşletme, İktisat, Bankacılık veya Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olanlar 3 yıllık stajlarını tamamlayıp Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Yeterlilik Sınavı'nı geçtiklerinde mali müşavir olur.

Mali müşavir şirkette çalışabilir mi?

6111 sayılı Kanun ile değişik 5510 sayılı Kanun'un 53'üncü maddesi gereğince, kendi bürosu olduğu için Bağ-Kur'lu olan mali müşavirler, mali müşavir veya muhasebeci sıfatı değil ama başka bir unvan veya sıfatla SSK'lı işe girebilirler. Sosyal Güvenlik uygulaması gereğince bu tamamen yasaldır. … SSK'lı da olabilirler.

Nasıl mali müşavir olunur 2021?

Mali müşavir olmak için üniversitelerin hukuk, iktisat, maliye, siyasal bilimler, muhasebe, bankacılık, işletme ve kamu yönetimi gibi bölümlerinde okumak gerekir. Mesleki yeterlilik sınavından hemen sonra adayların üç sene staj eğitimi görmesi gerekir. Eğitim ve staj sürecinin ardından ise mesleğe girilebilir.

Mali müşavir ne kadar maaş alıyor?

Mali Müşavir maaşı ortalama aylık 7907,75 _TL'dir. En düşük Mali Müşavir maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 11562,5 _TL'dir.

Mali müşavir olunur mu?

Mali müşavir olmak için hukuk, iktisat, maliye, muhasebe, bankacılık, işletme, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarından herhangi birisinden, lisans mezunu olmak gerekir. Ayrıca mesleki yeterlilik sınavlarını kazananları, 3 yıllık staj dönemi bekliyor.8 sene sürecek eğitim ve staj ile mesleğe geçiş yapılabiliniyor.

Mali müşavirlik sınavları nasıl oluyor?

SMMM Yeterlilik Sınavı 8 konudan yazılı şeklinde yapılmaktadır. Sınavlar Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde yapılır. SMMM Yeterlilik Sınavında 1 konudan başarılı olma notu 50 (elli) ve üzeridir. Ancak adayın tüm konulardan başarılı olabilmesi için notlarının ortalaması 60 (Altmış) ve üzeri olmalıdır.